MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Banankaka!

Kategori: Bakverk

Min moster "Mimmi" har gett min mamma ett recept på en banankaka som är så god och inte söt.
Man kan äta den lite varm med glass eller kall utan glass.
Kakan på bilden har mamma gjort.

Jag brukar frysa bananer som  inte går åt och sedan ha i  mat eller bak det är jättebra. När jag var liten åkte vi ofta till Båstad och där kunde man köpa frysta bananer (en halv banan på en pinne) som var doppade i god choklad, det måste testas igen.

Kakan gör man i en form gärna med löstagbar kant.

1 ägg
1 dl socker
1½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 gram smör eller margarin, smält
2 mosade bananer (normal storlek)

Vispa ägg och socker, tillsätt mjöl och bakpulver, rör i smöret och bananerna.

Häll smeten i en smörad och bröad form och grädda i 200 grader ca 20-30 minuter.



Den ser inte så speciell ut men den var det, mums. Garnera med blommor eller några bär.

Kramar Ann

Kommentarer


Kommentera inlägget här: