Oxfilé i bit!
Kategori: Kött
Nu kommer ett recept till på oxfilé, bit i ugn. Vi köpte en stor bit så det räckte till två middagar, ganska skönt.
Det här tipsade Andrea och Josefine mig om, tack.
Man måste ha en termometer för att göra kött i ugn. Oxfilé som har röd kärna (medium) skall vara 55 grader,
tycker jag. Tillbehör blev rotgrönsaker som fanns i kylen, finhackade med chevre.
Oxfilé:
1 bit som saltas och peppras, in med en termometer, in i ugnen i ca 200 grader.
När köttet är 55 grader tag ut det och låt det vila minst 7 minuter ev i folie.
Köttet skall vila så saften stannar.
Grönsakerna hade jag i ugnen i ca 30 minuter sedan smulade jag chevre på och 15 minuter till i ugnen.
Erik Lallerstedt Bearnaise sås testades till, helt ok.
Bör testas!
Kramar och en trevlig Trettondagshelg, Ann.