Jallapippi!
Kategori: Kyckling
Vad sägs om att göra Jallapippi. Ett recept som är från Leila tv4.
Vår familj älskar denna rätt och våra vänner vi bjudit tycker om den också. En bra sommar rätt
som inte är så dum att äta kall heller.
Kyckling med fruktcouscous.
4 personer.
450 gram kycklinglårfilé
2 msk oliovolja
2 rivna vitlöksklyftor
2 tsk spiskummin
flingsalt en nypa
ev lite koriander och perilja.
Marinera kycklingen i minst 1 timme gärna mycket längre i en plastpåse.
Fruktcouscous:
5 dl vatten
2 msk olivolja
1 buljongtärnng
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
1 tsk gurkmeja
flingsalt och peppar
Koka upp vatten o kryddor. Tillsätt frukt o couscous och låt svälla under lock i ca 5 minuter.
5 dl couscous
1 dl torkade aprikoser i bitar
½ dl gula russin
Rör i couscousen med en gaffel, lägg upp på en fin tallrik och lägg på kycklingen och
detta:
1 burk mandarinklyftor
2 avocado
ev fikon och blandade nötter
Servera gärna med turkiskyougurt och sweetchilisås.
Här har jag gjort fruktcouscous som skall svälla.
Nu fattas bara kycklingen som stekts ordentligt i en stekpanna.
Kom o ät mat, maten är klar! Visst ser det fint ut och inte svårt. Självklart kan man
utesluta eller lägga till det man tycker om. Vi har inte nötter utan pumpakärnor.
Kramar Ann