MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Smördegsknyten!

Kategori: Bakverk


Jag gjorde jättegoda och lättgjorda smördegsknyten fyllda med blåbärssylt och marsansås. Receptet kommer
från Pernillas Värld.

Jag hade bara vaniljsås vilket gick bra, men den är lite lösare än marsansås.

Köp smördegsplattor och kavla ut dom lite. Lägg på en klick marsansås (vaniljsås) och en klick
blåbärssylt. Vik ihop och tryck med en gaffel runt. Pensla med ägg och in i ugnen ca 200 grader
i minst 25 minuter. Ta inte ut dom för tidigt då blir dom degiga.

Här kommer lite bilder som hjälp.







Sär ett par skåror i kakan.






Låt dom svalan och pudra lite florsocker på. Klart att servera till gott kaffe, mums.

Jag tror att hallonsylt kan vara grymt gott. Varför inte testa finskivade färska jordgubbar.
FANTASI mina kära vänner.

Kramar Ann

Kommentarer


Kommentera inlägget här: