Äggtips!
Kategori: Vegetariskt
Så här i påsktider äter man ju men hel del ägg eller kanske målar.
Det är bra att veta hur man kan se om ett ägg är färskt eller oätligt. Här kommer några tips.
Ett rått fäskt ägg lägger sig på botten i en kastrull med vatten, ett veckogammalt ägg börjar resa
sig och ett oätbart ägg flyter upp till ytan.
Datummärkningen på äggkartongen gäller för ägg i rumstemperatur, vilket innebär att de
håller garanterat längre i kyla.
Om man glömt vilket ägg som är kokt testar man genom att snurra ägget på ett bord. Det ägg
som snurrat snabbast är kokt, ett okokt är svårt att få snurr på.
Om man vill koka ett ägg perfekt krämigt tillagar man det vid 63 grader i 45 minuter.
Lite goda råd men koka ägg i 45 minuter vet jag inte om jag har tålamod till eller.....
Fina färska ägg.
Lycka till, kramar Ann