MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Philadelphiabullar!

Kategori: Bakverk



Det här receptet är ett som finns på många bloggar, jag såg det hos bloggfamiljen.

Det blev faktiskt bullbak här hemma och dom blev så goda, lättare kan man inte göra.

Bullarna går att frysa och blir goda. Jag bakar sällan för ingen äter bullar (säger dom) förutom jag,
tänker inte bli en tjockis.


Ca 30 st.

5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl

Fyllning :
150 gram rumsvart smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

Värm mjölken till 37 C och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Använd en ugnplåt täckt med bakplåtpapper. Häll ner den lösa degen på plåten och tryck ut den i kanterna.Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter

Blanda allt till fyllningen.
Gör gropar i degen med en mjölad tumme och fyll hålet med fyllningen. Gör många hål och fyll så blir det riktigt
gott. Pensla med uppvispat ägg och på med pärlsocker.

Grädda i ca 20 minuter.



Syns att degen är lös.



Blanda, blanda till en slät smet.



In i ugnen!





Här har en råtta varit och nallat!

Jättegott!

Lycka till kramar Ann

Kommentarer


Kommentera inlägget här: