Saffransskorpor!
Kategori: Allmänt
Varje år bakar jag dess små godingar, ger bort i present och äter själv.
Receptet är från min favorit Monika Ahlberg Rosendals Trädgårdscafé, bästa boken ever.
Det doftar underbart när skorporna gräddas, saffran och choklad. Köp en fin burk och fyllden med dessa.
Doppa dom i kaffe eller någon likör, krossa dom och häll likör över och en gräddklick på, mums.
Jag gör alltid dubbelsats.
Jag säger som Ernst, jag går igång på dessa skorpor.
Recept:
120 gram sötmandel
1 gram saffran, jag tar ½ gram dvs ett kuvert, saffran är så dyrt.
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk salt
5-6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 gram grovhackad mörk choklad
ev 1 äggvita till pensling
Mal en tredjedel av mandeln fin och hacka resten grovt.
Blanda mandel, ägg, socker, saffran och salt.
Tillsätt 3 dl av mjölet och bakpulveret. Tillsätt chokladen som Du mjölat. Sedan i med resten av mjölet men lite i taget, pass upp så det inte blir för mycket.
Rulla ut längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper på. Pensla med äggvita (jag gör inte det för jag vill inte ha mina blanka)
Grädda i 180 grader i ca 20.30 minuter.
Skär upp skorporna på snedden, torka dom i 100 grader i 50 minuter.
Skär efter ca 4 minuter, annars är dom lite degiga och såååå varma.
Ha det bra, kramar Ann