Inkokta plommon!
Kategori: Allmänt
Fick en massa plommon som jag måste göra något av. Inkokta plommon en stor burk blev det bl.a. Det är så lätt och kul att göra, varför har jag inte gjort det tidigare.
Vad det dingnar av plommon och äpplen i trädgårdarna och ägarna låter det ruttna bort, trist.
Vad kallt det har blivit, nu måste man snart ha tjocktröja under jackan.
Recept:
Se till att få av skalet på 1 kg plommon, koka upp vatten och doppa i dom så går det enkelt.
Behåll kärnan för det blir finare.
Gör en sockerlag på 4 dl vatten och 2 ½ dl strösocker, kokas upp.
I med plommonen i en fin burk, och häll den varma sockerlagen på. På med lock och låt stå i kylen
minst ett par dagar. Man kan ha plommonen länge, oöppnad burk i kylen.
Jag smaksatte min sockerlag med en skvätt cognac.
Ät med vispad grädde eller glass, mums.
Fin färg och små godingar i burken.
Ha en bra och fin höstdag, kramar Ann