Gratinerade Havskräftor!
Kategori: Allmänt
Min rätt nummer två på Alla Hjärtans Dag var havskräftor som jag gratinerat. Receptet kommer från Johanna Westman. Dom blev så goda, en arbetskompis gjorde också dom och det blev succé.
Just nu kan köpa ett kilo för ca 200 kronor, inte dyrt.
Förresten vilken fin sol vi har i Stockholm idag, men vad alla fönster är skitiga.
Recept:
Gratinerade havskräftor:
- 1-2 st havskräftor per person
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 tsk finhackad färsk salvia
- 1 st finhackad vitlöksklyfta
- ½ tsk salt
- Skal och saft av 1 lime
- Några matskedar ströbröd eller panko (asiatiskt ströbröd)
Sätt ugnen på 275 grader. Klyv havskräftorna på hälften och lägg dem med snittsidan uppåt på en plåt. Rör ihop smör med salvia, vitlök, salt, limeskal och limesaft. Bred försiktigt kryddsmöret på havskräftorna, strö över lite ströbröd eller panko. Gratinera kräftorna i övre delen av ugnen i 5 minuter. Serveras genast med ett gott vitt bröd till.
Mina kräftor var ganska små så jag delade inte hela kräftan utan bara stjärten, som Ni ser.
Soliga kramar Ann