MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Laxpudding!

Kategori: Allmänt


Jag älskar laxpudding med brynt smör. Så bra att ta vara på laxbitar eller köpa en liten bit.
Jag testade Coops recept som Lotta Lundgren gör, middag för fyra för 80 kronor.

Priset stämmer ganska bra och receptet var jättegott. Jag tog dock bort fänkålsfrön.
Gör puddingen dagen före det funkar jättebra. Jag kokade allt dagen före och gjorde den en timme före middagen.

Recept för fyra portioner.

700 gram potatis 
250 gram fänkål
3 st ägg
2,5  dl grädde
0,5 dl mjölk
1 citron, finrivet skal och saften av halva
300 gram laxbitar
20 gram smör

Skala och halvera potatisen och koka med hel fänkål i saltat vatten.
Vispa ägg, grädde, mjölk, citronskal, citronsaft, salt och peppar.
Krossa den färdiga potatisen i en form.
Skär lax och fänkålen i bitar och fördela bland potatisen. Häll över äggstanningen och hyvla smör på. In i ugnen 200 grader ca 20 minuter.


(null)

(null)

(null)



Blev så god, serverade med brynt smör.

Kramar Ann


Kommentarer


Kommentera inlägget här: