Marinerad kall kyckling!
Kategori: Allmänt
Vår tomt var helt igenväxt när vi kom, aldrig haft så högt gräs, det var så vackert. Erik fick jobba
Med lie och gräsklippare, bra motion.
Jag gjorde en underbar marinerad kyckling som skall töas kall. Perfekt bufferätt eller bara vardagsmiddag. Man måste planera noga för den skall marineras i två dygn och ätas när den är kall.
Jag gjorde tre stora filéer, bara dubbla marinaden om Du vill göra fler.
Recept:
3 stycken stora kycklingfiléer.
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk färsk riven ingefära
2 msk honung
1/2 msk sambal oelek
1 dl japansk soya
1 dl sherry
2 msk gula sesamfrön
1/2 kycklingbuljongtörning
Blanda allt och koka upp i några minuter. Låt marinaden svalna, häll i en plastpåse och lägg i
Kycklingfilén. In i kylen i två dygn, vänd i bland på påsen
Häll bort marinaden och lägg den i en form på ett bakplåtspapper.
Krydda med lite grillkrydda och strö på lite sesamfrön.
In i ugnen 200 grader ca 20 minuter, filéer ska ha innetemperatur ca 65 grader.
In i kylen och kycklingen skall ätas kall i tunna skivor.
Vi hade potatissallad och en god grönsallad till, mums.
Ni måste prova. Gav mamma en bit, hon älskade smakerna.
Varma kramar Ann