MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Parmesan o basilika paj!

Kategori: Allmänt

Så kom vintern på besök igen, hua. Så skönt att vara inne o jobba eller mysa.
Ska försöka ta tag i en hög med skjortor som ska strykas. Hatar att stryka, att lämna bort kostar
Ca fem för 100 kronor, Gud vad jag sparat pengar. 
Ska börja lägga undan dessa pengar o köpa mig en present, ha ha.

Jag fick tips av min chef på en ursmarrig paj, receptet kommer från ICA.

Det är parmesan i degen, så gott. Jag gjorde min i en springform, gillar höga pajer. Man kan
Göra en större paj om man har en lägre kant, valfritt.

Pajdeg:

4 dl vetemjöl
150 gram smör
1/2 kruka basilika
1 dl riven parmesan
1/2 dl vatten

Blanda mjöl, smör, basilikablad och parmesanost i en matberedare
Tillsätt vattnet. Låt degen vila i 10 minuter.
Tryck ut i en pajform och förgrädda i 10 minuter i 225 grader.

Fyllning:

5 tomater eller massa plommontomater
1/2 kruka basilika
150 gram fetaost
1 burk svarta oliver utan kärna, jag hade skivade
4 ägg
4 dl  mjölk 
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Ev. Vitlök, jag hoppade det

Dela tomaterna i mindre bitar
Hacka basilikan
Vispa ägg o mjölk med salt o peppar
Lägg tomaterna i pajskalet strö över basilikan o smula fetaosten.
Häll på äggstanningen

Grädda i 200 grader ca 35 minuter, kolla att den stannat.



(null)

(null)



(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

Så gott och går bra att frysa in om det blir över.

Självklart kan man ha gröna oliver, ta vad Du har hemma.

Varma kramar Ann

Kommentarer


Kommentera inlägget här: