Räkcrepes!
Kategori: Allmänt
Tänker inte ha Corona prat, det räcker att se tv o lyssna på radio.
Jag gjorde så goda räkcrepes, känns som lite vårmat.
Ni ska ha frysta räkor, dom blir inte torra när dom värms.
Gör en stor laddning o spar ett par dagar, dom blir bara godare.
Hur många det blir beror på vilken storlek Ni gör.
Dom går ju att förbereda dagen före o in i ugnen före servering.
Recept: (Jag fick 7 st av detta recept)
4 ägg
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
Vispa till en slät smet, låt stå en stund så försvinner ev. mjölklumpar.
Stek pannkakor i smör. Låt svalna
Räkfyllning:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
6 dl mjölk, ta gärna hälften grädde
Frysta räkor ca 500 gram med skal.
Dill, salt o peppar
Jag kokade mina räkskal i mjölken och silade av, blir så mycket godare.
Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet, häll på mjölken och vispa tills det blir tjockt.
Häll på lite mer mjölk om det blir för tjockt, låt svalna lite.
Lägg ut pannkakorna o fördela räkorna och såsen, på med dillkvist.
Rulla ihop, lägg i en form och på med lite riven ost.
In i ugnen i 225 grader ca 20-30 minuter.
Servera med god sallad.
Ser väl gott ut, kramar Ann