MatmorsAnn

Livet är mat, mat är livet.

Röd kål!

Kategori: Allmänt

Nu är det snart julafton, ska bli mysigt.
Vi provar alltid julskinkan den 23, den ska vara lite ljummen.

Till skinkan äter vi rödkål, jag gör egen, så enkelt och ljuvligt gott.
Det finns färdig på burk som är helt ok. Den är jag uppvuxen med.

Testa o gör egen, håller länge i kylen.
Senap är också viktig för mig, Västerviksenap är bäst, lite stark.

Recept:

1 kg rödkål 
2 äpplen
Smör att steka i
1 dl äppelcidervinäger 
1/2 dl sirap
1/2 dl vatten
1 lagerblad
5 kryddnejlikor eller mald 

Strimla rödkålen och riv äpplena 
Stek i smör 
Tillsätt övriga ingredienser och sjud i 45 minuter.
Smaka av med salt o svartpeppar.

(null)

(null)

Glad Advent, kramar Ann







Kommentarer


Kommentera inlägget här: