Vår sommaravslutning med jobbet gick till Vaxholm. Vi åkte båt från Nybrokajen och blev bjudna på bubbel och goda tilltugg.
Det blev lunchbuffé i Tornvillan som bjöd på underbar mat och mysfaktorn var topp. Underbar personal.
Idag var det premiär för min kamera och vad tycks, visst är det bra bilder tagna av en som har tjocka glasögon och inte så teknisk, jag har kört auto hela tiden.
Båten som tog oss till Waxholm.
Tilltugg, som Ni ser mitt favoritsnacks, chips. Jag och Gullan åt massor.
Lunch i Tornvillan.
Underbar buffé. i underbar miljö.
Min tallrik med alla godsaker. Jag blev proppmätt.
Vilket gap!
Anne matkonsult.
Efterrätt!
Tusen tack till en helt underbar eftermiddag, kramar.
Det här är en favorit i repris, grillade sardiner på Falurutbröd. Sardinerna skall vara de som ligger i olja. Det är ca 3 stycken i en burk från ICA.
Om man inte har tillgång till grill stek i stekpannan och använd oljan som sardinerna ligger i.
Lägg upp fisken på Faluru bröd och strö över cirtonpeppar, mums.
Glöm inte en kall öl som dryck.
Jag hade lätt kunnat äta alla tre själv för det är så gott.
Vi åt dessa i helgen på landet och då var det lite kallt så jag satt o vid brasan och åt.
Somliga är bortskämda!
I morgon skall vi på utflykt med jobbet, båt i en timme och sedan mat. Jag har med mig min nya kamera och skall inviga den. Självklart skall Ni få se lite bilder om det blir några.
Vi var på en buffé hos några vänner som gjort en supergod paj som tillbehör till kött. Den var så enkel att men behöver inget recept.
Både Erik och jag blev stormförtjusta så i helgen gjorde jag den till vår grillade fläskfilé. Man kan förbereda den och bara grädda när man fixar köttet.
Koka potatis som får svalna, till en paj ca 5 st.
Gör en vanlig pajdeg på mjöl, 150 gram smör, lite salt och en 3 msk vatten och ca 3 dl mjöl, förgrädda ca 5 minuter.
Koka rödlök i en skvätt rött vin och en sked vinäger och lite vatten. Om Du inte har rödvin går det bra med rödvinsvinäger och vatten.
Låt löken bli mjuk och dra åt sig smakerna.
Fyll pajskalet med rödlöken och krossa de kokta potatisarna på, täck sedan allt med Brieost skivor.
På tv berättade man att nu finns det kantareller i skogarna i mängder. Självklart måste vi ut och leta. Vi har ett par riktigt bra ställen där det brukar finnas.
Jag älskar de första gula sommarklantarellerna på ett stekt vitt bröd och en drink till.
Vi var iväg vid två tillfällen och letade men resultatet var int så bra.
Det blev bara drink. Kanske berodde det på min outfit, kolla vilken stadstant med handväska i skogen. (vi var på väg på kalas och man lämnar inte väskan i bilen).
Som andra kända bloggare så berättar jag vad jag har på mig, Odd Molly tröja, Lacrosse, och blus från Fritz und Axel. De Ni!
Så är den underbara midsommarhelgen slut och vi är hemma från landet. Just nu är det så vackert att man blir stum. Vi har massor av små fågelungar som ramlar ur sina bon och ser härligt tuffsiga ut.
Jag har faktiskt köpt mig en egen kamera som jag försöker lära mig, nu kommer förhoppningsvis mina bilder att bli ännu bättre. Man är värd en egen kamera vid 52 års ålder. Nu kommer Ni att få höra mycket hur jag fotar.
Vi hade en jättefin midsommarafton i lugn och ro med god mat och dryck.
Hur var Er midsommarnatt? Jag lyssnade på radio på min idol Ernst Kirchsteiger som berättade att man skall vara vaken på midsommarnatten för då kommer en massa väsen fram.
Vi har alltid plockat blommor och lagt under kudden för att drömma om en vacker man. Eftersom man måste vara tyst när blommorna är plockade har det aldrig funkat för mig.
Jag vill önska Er alla en härlig midsommar med sol och massor av god mat. Midsommar är en helg jag verkligen älskar, det är som vackrast i naturen och man har semestern framför sig, allt är underbart.
Jag skanar bara att få dansa ringdans med Andrea, vi är proffs på alla sånger. När vi firade på Värmdö, Andrea var 4 år spöregnade det men vi dansade. Det vill säga det var lekledaren, Andrea och jag resten var publik, ha ha. Vi ger inte upp.
Titta vad en min söta, gulliga granne Sofie gav mig den blomma med en midsommarstång.
Nu håller jag på att koka lag till min inkokta lax, smultonen är plockade likaså en fin blombukett. Festen kan börja.
I år har jag haft problem med vad jag skall laga för midsommarmiddag. Frågar jag maken så blir svaret, allt är gott Du lagar, älskling!
Nu har jag bestämt själv, det blir inkokt lax med skarpsås. Det är supergott och ganska enkelt. Receptet har jag tagit från tv4, kock Christer Lingström. Dryck blir rosé som jag älskar.
Förrätt blir skagenröra och lite bubbel som jag varmt kan rekommendera, finns hel och halvflaskor vilket är bra och även bra pris.
Tre härlig studenter som läser min blogg och ger mig uppmuntran, tack tjejer. Här fixar dom smörgåsar, mellis!!!
Jag tror det kommer att bli jättebra, nu önskar jag bara sol.
Jag älskar räkor som Ni vet i alla former. Just nu är dom färska inte så kul, små och torra.
Jag har börjat att använda Kosterfiskarns i glasburk, handskalade. Jag har tipsat tidigare om dessa och dom är oslagbara. Priset är också superbra, en burk för 89 kronor räcker till 4 räksmörgåsar, försök att köpa färska för detta pris.
Dom är inte som räkor i lag i plastburk, det här är kvalitet.
Det här blev vår middag, den är större än den ser ut på bilden. Jag drack vatten till (tyvärr).
Jag gjorde jättegoda och lättgjorda smördegsknyten fyllda med blåbärssylt och marsansås. Receptet kommer från Pernillas Värld.
Jag hade bara vaniljsås vilket gick bra, men den är lite lösare än marsansås.
Köp smördegsplattor och kavla ut dom lite. Lägg på en klick marsansås (vaniljsås) och en klick blåbärssylt. Vik ihop och tryck med en gaffel runt. Pensla med ägg och in i ugnen ca 200 grader i minst 25 minuter. Ta inte ut dom för tidigt då blir dom degiga.
Här kommer lite bilder som hjälp.
Sär ett par skåror i kakan.
Låt dom svalan och pudra lite florsocker på. Klart att servera till gott kaffe, mums.
Jag tror att hallonsylt kan vara grymt gott. Varför inte testa finskivade färska jordgubbar. FANTASI mina kära vänner.
Vi har haft en underbar helg på landet tills himlen öppnade sig på söndagmorgon. Då skall man tänka positivt, så bra med vatten för alla bär och svamp.
Självklart plockade jag lite bär och inte vilka bär som helt utan solmogna stora smultron. Det finns otroligt mycket smulton i vårat område, man kan plocka litervis.
Jag gick ut i regnet och plockade hem en mugg till min lilla "prinsessa smultonnäsa", ja ja jag menar Andrea. Titta här Andrea hur blöt mamma blev för Din skull.
Så blev det lite blommor också. Visst har jag fin Kockumskruka och mugg, jag har mängder av olika. Jag råkade nämna till föräldrarna att jag gillade dessa så nu har dom köpt så jag kan öppna affär, ha ha. Vilka sötnosar!
Vad sägs om att göra Jallapippi. Ett recept som är från Leila tv4.
Vår familj älskar denna rätt och våra vänner vi bjudit tycker om den också. En bra sommar rätt som inte är så dum att äta kall heller.
Kyckling med fruktcouscous.
4 personer.
450 gram kycklinglårfilé 2 msk oliovolja 2 rivna vitlöksklyftor 2 tsk spiskummin flingsalt en nypa ev lite koriander och perilja.
Marinera kycklingen i minst 1 timme gärna mycket längre i en plastpåse.
Fruktcouscous:
5 dl vatten 2 msk olivolja 1 buljongtärnng 1 tsk ingefära 1 tsk kanel 1 tsk gurkmeja flingsalt och peppar
Koka upp vatten o kryddor. Tillsätt frukt o couscous och låt svälla under lock i ca 5 minuter.
5 dl couscous 1 dl torkade aprikoser i bitar ½ dl gula russin
Rör i couscousen med en gaffel, lägg upp på en fin tallrik och lägg på kycklingen och detta:
1 burk mandarinklyftor 2 avocado ev fikon och blandade nötter
Servera gärna med turkiskyougurt och sweetchilisås.
Här har jag gjort fruktcouscous som skall svälla.
Nu fattas bara kycklingen som stekts ordentligt i en stekpanna.
Kom o ät mat, maten är klar! Visst ser det fint ut och inte svårt. Självklart kan man utesluta eller lägga till det man tycker om. Vi har inte nötter utan pumpakärnor.
Just nu har jag för få timmar på dygnet, kan man kanske bli tilldelad fler?
Jag har en del goda recept att ge Er och dom kommer jag lovar. I går var jag lat och det blev Skagen röra till middag tillbehör grönsake,r danskt rågbröd och jordgubbar, mums.
Erik var på sommarfest på jobbet så jag och Andrea hade tjejkväll.
Ett litet tips om Ni råkar ha en toalett över, gör en fin vas!!!!!!
Oj, vilken lyckad sorbet jag gjort. Receptet kommer från "Pernillas Värld", Ni måste prova. Jag kan tänka mig att man kan byta ut hallon mot jordgubb, kiwi, mango mm. Jag skall testa nu i sommar.
3 dl strösocker 2½ dl vatten 2 msk citronsaft (pressad citron) 500 gram hallon, jag tog frysta. 1 äggvita
Koka socker och vatten tills sockret smält, låt svalna.
Mixa hallonen och passera genom en si för att få bort kärnorna.
Vispa äggvitan hårt
Blanda sockerlagen, hallonen och citronsaften. Rör ner äggviteskummet, se till att det är riktigt blandat.
Ställ i en form i frysen och rör i då och då om Du inte har en glassmaskin.
Efter ca 6 timmar kan man äta sorben. Jag rörde varje timme 3 ggr. Den fryser ganska snabbt.
Se här på mina bilder hur jag gjorde, så lätt och underbart gott och vilken fin röd färg.
Efter 2 timmar börjar den bli riktigt tjock.
Servera i fint glas med lite citronmelissblad och färka hallon.
Vilken varm dag det var igår och verkar även bli dag. Jag tror det kan bli åska för jag känner ett tryck i mitt huvud, vädertanten vet.
Eftersom lilla maken har jobbat hela helgen så blev det endast en kort varm promenad till Solna Centrum. Tänk vilken tur att glassgubben och glassgummarn var där och sålde goda glassar.
Synd att inte Andrea var med så jag kunde ha fotat henne med dom, hon brukar vara bussig och ställa upp på mammas alla roliga ideer. Visst är dom söta.
Jag köpte en jättestor glass och tryckte i mig för att sedan fortsätta att fika hemma med...
Min fina kungliga mugg och en supergod kanelbulle.
På kvällen gjorde jag hallonsorbet, receptet och bilder kommer i morgon, missa inte det.
Sommarkramar från en superglad Ann som skall hämta dottern på Arlanda idag.
I går var vi på student turné, och åt oss proppmätta med godsaker.
En fest hölls på Parkliv i Marabouparken i Sundbyberg. Fantastisk mat och miljön är svårslagen. Åk dit och njut av alla fina konstverk och god mat. Det finns även en stor plaskdamm för barnen och för trötta fötter.
Kolla in hemsidan med öppettider och vad som händer i parken, www.marabouparken.se
Så har Andrea fyndat på loppis på landet. Det är verkligen kul när man hittar de rätta godbitarna, som dessa. Tänk vad fint i lilla studentrummet med fina klänningar på.
Kolla in och priset var 5 kronor styck!
Glöm inte göra pannkakor, ett måste på sommaren. Pannkaka och rabarberkräm är så otroligt gott och smakar sommar.
En fin pannkaka!
Så gott så jag skulle kunna äta det varje dag. Just nu letar jag plättjärn som är svårt att få tag i. Jag vill ha ett i teflon helst, om någon vet var tipsa mig.
På semestern har jag lovat Andrea amerikanska plättar (bara för jag vill ha).
Idag tar Andreas kusin Stephanie studenten och även Eriks gudson Jacob, GRATTIS GRATTIS!
Titta vad jag har i mina gömmor, en Niveaburk från 1935. Den har jag ärvt efter "faster Siri", innehållet är inte Nivea utan knappnålar. Förr återanvände man burkar o fyllde på med t.ex nålar och knappar.
Undrar vad man menar med för hem... ha ha. Ska man smörja möbler med den eller?
Såg denna annons i tidningen och jämförde min burk.
Nivea är så skön kräm, jag minns den pyttelilla burken som man hade i fickan som yngre.
Jag använder gärna Nivea lotion den blå flaskan, så ren och god doft.
Idag är det 6 juni Sveriges Nationaldag. Klart jag firar dagen på mitt sätt. Lite god mat och dryck. Jag vill absolut titta på tv i kväll, direkt från Skansen med kungafamiljen och artister.
Grannen har en fin flagga vid tomtgränsen som vi njuter av.
Lite fina blommor måste man ha, ut och plocka nu finns det mängder.
Jag försökte göra pannkakor till lunch men Erik ville inte äta socker, typiskt. Undrar vad vi skall äta till middag, kanske någon fisk.
Jag älskar friterad mat och såklart är det super onyttigt. Ibland måste man synda som nu, friterad pommes strips. Jag har köpt min fritös på City Gross, under 500 kronor. Den är jättebra men inte för innebruk. Fritöser som man kan ha inne skall ha ett tättslutande lock med filter, annars luktar det som en sämre korvkiosk.
Jag har min fritös ute för jag ogillar doften och ifall den skulle börja brinna så känns det bättre att ha den ute.
Man kan fritera det mesta och det har jag provat.
Min lilla älskling, det går åt ganska mycket olja.
Kikar uner locket på mina strips. Icas eget märke med frysta, hur goda som helst.
Koka potatis med skal och fritera, skalet blir knaprigt. Man kan även göra klyftor.