Ni kommer väl ihåg Spike i filmen Notting Hill, min absoluta älsklingsfilm. Jag har köpt likadana kläder som honom, dvs en våtdräkt men cyklop hade jag redan, ha ha.
Jag skall ha min kayakdräkt när jag paddlar, jag avskyr kallt vatten vilket Sverige alltid bjuder på.
Kolla, svårt att ta bild på sig själv men Ni ser väl likheten eller ser jag mer ut som en korv kanske...
Jag!
Spike!
Jag passade på att handla lite formar på ÖB idag.
En muffinsform med flera små istället för min med stora. En kakform som är lite mindre än den vanliga så man kan få höga fina kakor, återkommer med resultat.
Jag har testat Keldas nya soppa, gazpacho som man äter kall. Den var helt ok men ingen upplevelse. Jag kommer inte att köpa den igen om jag inte måste. Det finns andra märken i liter förpackningar som är mycket godare och mer smak.
Ha en bra dag, nu ska jag testa dräkten i badkaret tror jag, ha ha
Igår kväll var jag och Anki på inspirationskväll hos Bosse Rappne, Ulrikdals slottsträdgård. Det var en jätte trevlig och kul kväll. Vi fick massor av tips om allt från växthus till jord.
Bosse Rappne är en person som är rädd om miljön så även där fick vi råd, sluta köpa alla konstiga gödningsmedel som förstör vårat grundvatten. Han tipsade även om självgående gräsklippare, dom sköter gräsmattorna precis som man ska, klippet ska ligga kvar och klipp inte för kort.
Tydligen har man även märkt att dom som har dessa gräsklippare blivit av med sina mördarsniglar så nu forskar man på varför sniglarna försvunnit.
Vi fick en paus då vi köpte goda smörgåsar eller soppa i cafét. Jag och Anki köpte laxsmörgås som var så god. Jag drack en god äppelmust och Anki ett glas vitt vin. Bild lånad från Tv4.
Grovt bröd. Kallrökt lax, rödlök, pepparot och färskost. Måste testa att göra detta själv inte svårt men ljuvligt gott.
Jag gjorde grymt goda matmuffins ett recept från Lisa Lemkes nya bok, "Till sommaren-mat för många".
Jag gjorde den fyllning hon hade men man kan självklart göra efter egen fantasi eller vad som finns i kylen.
Jag kan tänka mig skinka, soltorkade tomater, oliver, god stark korv, grönsaker, brieost mm mm.
Matmuffins är så bra picknickmat eller på en buffé. Jag gjorde potatismuffins och serverade grillad kyckling och sallad, mums.
Recept till 12 små muffins eller 6 stora.
4 dl vetemjöl 1½ tsk bakpuler 1 tsk salt 2 ägg 1 dl naturell yoghurt eller fil. 1 dl vatten ½ dl olivolja 100 gram grovriven kryddost ellr annan smakrik ost 180 gram rå färskpotatis salt och peppar
Blanda alla torra ingedienser. Vispa upp äggen och tillsätt yoghurt, vatten och olja. Vänd ner mjölblandningen och 3/4 av osten. Rör till en fin jämn smet.
Borsta potatisen ren, skiva den riktigt tunnt och krydda med salt och peppar. Fyll varje muffinform med 2/3 smet och fördela potatisen och resten av osten i formarna. Tryck ner fyllningen lätt i smeten. In mitt i ugnen 200 grader ca 20 minuter.
Jag har muffins formar STORA så det blev 6 stycken. Man kan göra utan form också men då blir dom inte lika höga.
Tryck, tryck!
Kul och gott tillbehör. Sååå lätt att ett barn kan göra dom.
Så här på sommaren tycker jag att det är extra gott med sockerkaka, nybakt med kaffe, mums. Blir det sockerkaka över gör efterrätt i fina glas, kaka, bär, grädde eller tjock yoghurt mm mm.
Jag har ett bra recept på sockerkaka på bloggen under bakat.
Försommar på landet bland alla maskrosor, så vackert. Kanske jag ska steka några till maken eller mängder....
Hoppas Ni får en underbar helg för vädret ska bli fint lovar smhi.
Visst blev den fin och så god.
Frun sitter i solen och fikar i fina trädgårdsbyxor.
Jag berättade igår att jag gjorde rabarberpaj till mina fina jobbkompisar. Jag har ett sååååå bra recept som jag fått för många år sedan av min bästis C.
Nu tänker jag dela med mig till Er alla, lova att göra det och bjud många på Er paj. Man kan gör pajen på äpple, blåbär, hallon mm mm.
Den är så lätt att göra till många och den är liga god dagen efter, kanonrecept.
Till en vanlig pajform gör man denna sats, jag dubblade för min form var stor.
125 gram smält smör i en kastrull, tillsätt i kastrullen 1½ dl socker 3/4 tsk bakpulver 2 dl vetemjöl
Tack Marre och Ullis för hälsningen, det gladde mig.
Idag har både maken och jag varit lediga tillsmammans, så otroligt mysigt. Vi promenerade med tummen i vattnet från Huvudsta, Stadshagen, Fredhäll och Norr Mälarstrand. Vilken otroligt fin stad vi bor i.
Vi tog en varm smörgås och en juice på Preem macken på Norr Mälarstrand, billigt och gott. Låter otroligt fult och oromantiskt men det är en fin mack. När vi satt där i solen vid vattnet åkte Melker Andersson (kändiskrögaren) förbi, ha ha.
Nu har vi ätit en god sallad på vår fina balkong som har fått en ny blomma av mina fina jobbakompisar. TACK igen.
Jag tror det är världens största Gerbia, så läcker.
Världens finaste, snällaste och underbaraste man Erik, älskar Dig!
Så cool reklamskylt i en affär, ha ha.
Nu skall jag göra rabarberpaj till mina sötnosar på jobbet, receptet kommer i morgon.
I helgen blev det en tapanade gjord på soltorkade tomater som jag mixade med parmesan, färsk basilika och gröna oliver sååååå gott.
Jag serverade ett pyttelitet hårt bröd som jag köpt i London med det finns säkert liknande här i Sverige.
Stora grön Italienska oliver och bitar av focaccia som jag köpte på Ica Maxi, bara att slänga in i ugnen ca 10 minuter, lätt och gott. De var två stycken i en förpackning och dom var färska inte frysta.
Jag älskar förrätter på sommaren och en god drink gärna i solen.
Tyvärr, brukar jag äta så mycket så när maten kommer är jag mätt.
Vi har haft en underbar helg på landet, det är så vackert nu.
På vägen hem hälsade vi på min lilla söta syster Birgitta som bor så fint i Saltsjö-Duvnäs. Hennes hus kommer att vara i ett reportage i Expressen om några veckor, senare även i Sköna Hem.
Så här glad blev hon när hon fick en öl av mig, ha ha.
Här kan hon sitta och läsa, så fina kuddar AnnaO, jag har mina i sovrummet och sina i trädgården.
Promenad på landet i solen med blomplockning.
Stranden som ligger 200 meter nedanför vårat hus. Hjälmaren är stor som Ni ser.
Ut i skog och mark och leta godsaker som Ni kan tillreda hemma. Jag har gjort stekta maskrosblommor idag som blev så goda.
Erik tittade konstigt (han är scout) och Andrea är glad att hon arbetar och äter där.
Jag plockade små fina maskrosblommor och behöll 2 cm av stjälken som skaft. Sedan gjorde jag en pannkaksmet med lite mer mjöl än vanligt. Doppa blommorna i smeten och häll på ca 1 msk smet till, stekt dom gyllenbruna i smör.
Dom serveras med honung som ringlas ovanpå, mums.
Ogräset Kirskål är jättegott som sallad, stuvat, i paj mm mm.
Så har vi nässlorna som man måste tillreda annars bränner man tungan.
Vilket snyggt namn min pastarätt har, ett recept från svt/gokväll. Jag har ändrat lite i receptet, som vanligt.
Stackars Erik han får nu äta italienskt varje dag, eller kanske är han lite bortskämd ha ha. Jag älskar att skämma bort min familj och omgivning, jag har lättare för att ge än att ta.
Det finns inget bättre än bjuda Erik och Andrea på middag, dom verkligen uppskattar och är otroligt tacksamma. Det bästa är att dom verkligen talar om hur det smakar, jag vill ha ärlighet.
Den här pastarätten var enkel och otroligt god, testa. Jag fick inte tag i oriecchietti så jag tog snäckor, Barilla.
4 portioner.
400 gram oriecchietti eller snäckformad pasta 2 buketter broccoli, ca 400 gram 2 msk salt 1 ½ dl olivolja 2 vitlöksklyftor chili efter smak, torkad eller färsk 5 sardeller ev. 3 msk vitt vin, behövs ej.
Koka upp rikligt med vatten med saltet, koka pastan och broccolin al dente.
Under tiden häll oljan i en stekpanna med sardellerna, hackad vitlök och chilin. Rör med en sked så sardellerna löser upp sig, häll i vinet eller uteslut.
Häll av vattnet från pastan och broccolin, lägg det i stekpannan och blanda runt oljan. Riv i rikligt med parmesan ev. salt och peppar.
Servera med parmesan och en god sallad.
Massor av bilder, någon på mitt jobb sa att det behövs verkligen inte bilder. Men hoppa över dom då!!!!!!!!!
Jag älskar bilder och tänker fortsätta och hoppas Ni andra uppsakttar dom.
Jag har blivit tokig i italiensk mat, jag är nämligen periodare. I går promenerade jag till Hötogshallen i det varma soliga Stockholm.
Jag gick till Österqvist som som har italienska specialiteter. Jag skulle köpa EN bit parmesa till kvällens pastarätt.
Jag handlade tokit mycket gott det blev tre olika korvar, skinka, italienskt bacon, italienska oliver, parmesan, surkål (inte italienskt) mm mm. Jättetrevliga ungdomar som jobbar där, hjälpsamma, kunniga och kul.
Fick några prover på olivolja, gulligt.
Sedan köpte jag lite bär, sparris och broccoli på torget.
Jag brukar inte handla på torget för jag gillar inte deras sätt att stå och skrika. Jag har även råkat uta för att bli lurad när dom plockar i frukten eller bären i påsen.
Nu gick jag på dom igen FAST jag skötte påsarna själv så mannen var säker lite sur på tanten.
Jag måste skaffa nya glasögon typ flaskbottnar. Idag såg jag en söt svart koltrast i buskarna, så jag gullade som vanligt, liiiiiilllllaaaa sööööööötaaaa pipppppin, typ.
Det var ingen koltrast det var en svart RÅTTA, jag avskyr möss och råttor.
Ha en underbar helg, kanske långhelg för en del lyckliga.
Vi har varit i London och roat oss. Vi hade turen att Andrea ville bli medbjuden, såklart det blev så.
Vi har haft så kul från början till slut och ätit massor av god mat. England är väl inte känta för sin goda mat men det finns massor av andra krogar, italienska, indiska, spanska mm mm.
Vi åt mest på italienska krogar och den allra bästa och roligaste var Jamie Olivers i Westfield.
Lova mig att Ni äter där nästa gång Ni besöker London. Det är inte dyrtm utan som en vanlig krog i Sverige, varmrätter från 100 kronor och uppåt.
Vi åt tre små förrätter som vi delade på, tre varmrätter och en flaska vin ca 700 kronor.
Jag fick sån energi och inspiration av att bara vara i lokalen, även Erik och Andrea njöt.
Hur står det till med hälsan och vikten. Jag är inte viktfixerad men jag vill heller inte bli överviktig jag vill bli gammal.
Det bästa är väl spegelbilden och vad har jag för storlek på kläder. Jag har storlek 38 och den storleken har jag haft i många år. Jag är nöjd men jag kan inte äta allt jag ser för då går även min vikt upp.
Jag tror inte på dieter jag tror på sunt förnuft när det gäller mat. Självklart får man en mage om man dricker läsk eller saft till maten. Socker är den stora boven så se till att undvika socker, ät mat som en diabetiker då kan man slanka till sig men vara mätt.
I helgen rökte vi lax i min lilla behändiga rök. Det är så otroligt enkel och otroligt gott. Kan tänka mig att röka lite andra sorters fisk som abborre.
Jag saltade, pepprade och hade riven citron på. I röken ca 25 minuter, svalna en stun och äta.
Tillbehör blev kokt färsk potatis, en sallad och en sås. Såsen gjorde jag ½ dl majonäs, ½ dl creme fraiche och massor av dill.
Det blev en utflykt till vårat kära Ulriksdal i helgen. Självklart blev det en "äggläfsa" till lunch.
Vi köpte ett par bärbuskar, svart vinbär och krusbär för att plantera på landet. Det blev även lite blommor, en snöflinga som är så tacksam och blommar långt in på hösten. Det bästa med den är att den rensar sig själv på vissna blommor.
Det blev även en pelargon som finns i mängder av sorter och färger.
I parken fanns bänken som Martin Timell gjorde i programmet Äntligen hemma förra veckan.
Måste provsitta, så fin i betong och lärkträ. Ser Ni min fina kylväska, fylld med gott.
Äggläfsa = tunnbröd, kokt mosat ägg och kaviar, mums!
Har Ni testat att grilla nöttytterfilé? Helt ok och även priset. Vi penslade marinad och på grillen med en termometer i. Vi grillade vår till 65 grader och sedan i folie i 10 minuter så köttsaften stannade (fy vad äckligt det lät). Nästa gång tänker jag ta av köttet vid ca 60 grader för jag vill ha det lite mer rosa (gillar lite blod, varulvsann).
Vi åt lite friterad pommes och en pepparsås från Lallerstedt till, enkelt och jätte gott.
Passa på att dekorera maten med panseer, som går att äta, smakar inte något.
Äntligen är det maj månad som är en favoritmaånad. Nu känns det att våren har kommit och sommaren är på väg till oss.
Vi hade jättemysigt i går med god mat och eld. Dottern var i Uppsala och firade i dagarna tre, kvalborg, valborg och finalborg. Hoppas hon hade riktigt kul, vädret var ju kanon.
Det var lugnt i Solna, barnfamiljer, hundar och ballonger var det man såg.
Uppträdande på Skytteholmsfältet. Först gången som Erik var där och tittade. Han brukar jobba eller så har vi varit på landet.